Laatste e-mail van Papa


Celsa en ik waren erbij toen Papa en Mama het vreselijke bericht kregen dat papa longkanker had. We gingen even koffie drinken in de hal van het ziekenhuis .Omdat ik een paar dagen daarvoor al in de gaten had dat hij erg vermoeid was dacht ik, ik ga je niet steeds bellen ik ga met je mailen. Want we hadden je natuurlijk niet voor niets de weg gewezen op de digitale snelweg. Koffie drinkend in het ziekenhuis zei je nog tegen me, ik ga je van de week weer antwoord geven hoor op je mail, ik ben je niet vergeten. Echter heeft dat niet meer kunnen gebeuren. Omdat in de laatste mail die papa aan mij stuurde zo duidelijk stond hoe hij ertegenover stond wil ik zijn mail graag nog voorlezen.


Dit is zijn mail aan mij.


--- Dat was een lang verhaal. Ja de telefoon gaat wel wat meer maar toch niet zo gek veel. Eerlijk gezegd vind ik dat pet afnemen wel vleiend. Tegen de muur lopen is niet zo gemakkelijk. Overal staat wel een kast of een stoel.


Bij de pakken neerzitten lijkt mij ook niet eenvoudig. Zover ik weet heb ik nog precies 1 pak en dat hangt in de kast. Moeilijk om bij neer te zitten

Slapen doe ik als een blok tot ik naar de wc moet en ga dan gelukkig bijna direct weer slapen.


Gisterenavond belde de dokter nog op en vanmorgen lag er al een recept bij de apotheek voor iets sterkers dan Paracetamol.

Gelukkig kunnen wij rustig over wat ons nu overkomt praten. Het is natuurlijk het onderwerp van de dag hoewel ik niet pieker.


Wat ik tot nog toe aan onderzoeken heb gehad heb ik maar over mij heen laten gaan. Je kan wel de zenuwen hebben maar daar schiet je niets mee op.

Toen die arts in het Flevo begon of ik geen bezwaar had tegen een operatie besef je natuurlijk wel, dat er toch iets ernstigs aan de hand is.

Maar wat moet je anders als het kwaadaardig zou kunnen zijn.

Het vervelende is alleen, dat dat gewroet in die long naar mijn mening meer pijn oplevert. Maar gelukkig zijn daar wel weer pilletjes voor.


Als ik het goed heb ligt er in het poetsmandje nog een nieuw doosje schoensmeer dus ik kan mijn schoenen glimmend poetsen.

Als ik dan mijn hoofd laat hangen kijk ik automatisch in een spiegel en schrik dan meteen van die kop van mij. Dus niet doen.


De eerste pil is inmiddels ingenomen en als je de bijsluiter leest ga je aan gifmengers denken. Maak er echt geen probleem van als de pijn maar vermindert.


Wij zijn net tot de conclusie gekomen, dat er zelfs twee pakken in de kast hangen.


Heel lief van je  die e-mail.

 

Pappa


Dag lieve paps we zullen je allemaal zo afschuwelijk gaan missen. Maar dat weet je wel.


Rust zacht lieve papa


MauraDelivered


Moeder,


Toen ik vanmorgen op afstand even keek in pa zijn map ongewenste mails  zag ik dat er tussen de tegengehouden spamberichten er een was waar ik, gezien de afzender, toch wel even naar wilde kijken of die onterecht tegengehouden was.


In de onderwerpregel stond: “ delivered” en de afzender was iets met Gerrit.od.


In het bericht stond letterlijk het volgende:

Gelet  het feit dat de op handen staande hervormingen binnen onze organisatie, ook wat betreft de inkomende goederen, voor enkele vertragingen hebben gezorgd kan ik mededelen dat zij  in goede orde zijn ontvangen.


Uiteraard betreuren wij de vertraging en wij willen graag als geste van onze kant het mooiste plekje in onze accommodatie aanbieden.

Eventueel zijn wij bereid om daar enkele storende vlaggenmasten en enkele volle vuilnisbakken bij te plaatsen.


Mocht u zelf nog wensen hebben waarmee wij het verblijf hier zo comfortabel mogelijk kunnen maken dan vernemen wij dat graag.


Met vriendelijke groet,


G.od

Hoofd facilitaire zaken


Moeder, ik denk dat het dus wel goed zit daar.

Voor jou, het klinkt misschien als een cliché, veel sterkte de komende tijd en weet, en vergeet never  nooit, dat je ook altijd bij je jongste en lastigste zoon mag leunen.


Remko

2 HANDENindex.leo_winnubst.html
 KAARTde_rouwkaart.html
BRIEFbrief_van_mijn_vader.html
LIEDhet_lied_van_jordy_en_soraya.html
WOORDENwoorden.html
E-MAILS
5 JUNI5_juni.html

In memoriam Jeroen

jeroen.html